Welkom bij fokkerij de ijse

Ik fok nu al ruim 20 jaar ouessant schapen en op kleiner schaal herdwick schapen.

In al deze jaren heb ik voor de ouessant schaap steeds getracht en mooi, gezond en klein schaap te fokken, zonder de oorspronkelijk eigenschappen uit het oog te verliezen.

Voor de herdwick schaap , probeer ik en mooie , robust en gezond schaap te fokken , met de ras specificaties uit de Engelse ras standard

Algemene info over Ouessantschapen

Onze Ouessantschapen hebben hun naam te danken aan het eilandje gelegen voor de westkust van Bretagne in Frankrijk, het zogenaamde l'ile d'Ouessant. De zeer slechte weersomstandigheden, het weinig of sober voedsel dat er te vinden was, generaties lang op het eiland op een sterk afgesloten gebied leven, heeft het typisch Insular Dwarfism verschijnsel doen voorkomen en als laatste de menselijke selectie,  hebben voor het kleine schaap gezorgd dat wij vandaag de dag kennen.

In verband met verzorging, is bekend dat het Ouessantschaap een zeer gemakkelijk schapenras is, zowel voor verzorging, voederen, aflammeren enz. Voor de voeding zorg ik ervoor dat mijn dieren, gras ter beschikking hebben en vers water;  in de winter maanden aangevuld door een laagje stro in de stal en hooi van goede kwaliteit en eventueel bijkomend schapenkorrel.

De rasbeschrijving of standaard zullen jullie wel overal terugvinden. Bij de aankoop van dieren, opgelet! Ieder Ouessantschaap of het een lam of een volwassen dier is, ze zien er allemaal mooi en klein uit. Niet vergeten: meten is weten. En bij lammeren vragen om de ouders eens te mogen zien. Zo heb je minder kans om later ontgoocheld te zijn.

Welkom bij fokkerij de ijse